Over ons

Staand v.l.n.r.: Sharon ten berge, Jogé Nijhof, Annemiek Wassink, Esmé ten Berge, Gerdien Wassink, Margreeth Bruins, Marije Nijhof en Mirjam Nijhof. Zittend v.l.n.r.: Joyce Haselbekke, Maaike Nijhof en Annet Wassink

Over ons

Sinds 2004 biedt Stichting Over@Leven advies en ondersteuning aan mensen en gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van een langdurige en/of ernstige ziekte. Wij bezorgen graag een opsteker of bieden meer structurele hulp. Via deze website bieden wij een handreiking en geven wij tips en adviezen wanneer iemand wordt geconfronteerd wordt met de diagnose kanker. Tevens kunnen wij hulp bieden bij andere ziektebeelden.

Op deze pagina leest u meer over het ontstaan van onze Stichting en maak kennis met het bestuur en de vrijwilligers.

2004 - De start van Stichting Over@Leven

De Stichting en de kalender ‘Over Leven’ zijn ontstaan naar aanleiding van de ervaringen en kennis die zijn opgedaan tijdens het ziekteproces van Agnes Nijhof-Pouls. Zij overleed in december 2003 op de veel te jonge leeftijd van 43 jaar aan de gevolgen van kanker.

Voorzitster en oprichtster van Stichting Over@Leven, Joge Nijhof, vertelt over de oprichting van de Stichting:

"In 2003 overleed mijn schoonzus en onze vriendin Agnes. Een enorme klap. Tijdens haar ziekteperiode zochten we samen in binnen- en buitenland naar alle mogelijke behandelingen, maar een uitgezaaid melanoom (huidkanker) betekende heel vaak nog het doodvonnis. Momenteel zijn er echter hoopvolle nieuwe middelen beschikbaar. Na haar dood hebben we als vriendinnengroep Stichting Over@Leven opgericht.

Na deze eerste klap werd in 2008 bij onze vriendin Hermien longkanker geconstateerd. In het streek- ziekenhuis gaven ze haar geen hoop. We zochten ook voor haar verder naar behandelopties die er wel(!) bleken te zijn. Hoewel ze na tweeënhalf jaar overleed, was opnieuw bewezen dat het zinvol is om verder te kijken . In 2010 werd mijn zus Erna met uitgezaaid melanoom geconfronteerd. Allemaal harde lessen, maar met al deze ervaringen kunnen wij de weg wijzen en willen we mensen helpen. Dat doen we middels deze website.”

De mensen achter Stichting Over@Leven

3-koppig bestuur

Graag stellen wij je voor aan de mensen achter Stichting Over@Leven. De Stichting heeft een 3-koppig bestuur met daarin een voorzitter, penning- meester en secretaris. Echter staat het 3-koppige bestuur er niet alleen voor. Want zoals wij zeggen: Overleven doe je niet alleen, maar samen. Vrijwillig en enthousiast bijgestaan door directe familie en goede vrienden zetten we ons samen in om mensen te helpen. Wij willen en moeten onze kennis en ervaring delen, en willen er alles aan doen om een ieder te helpen!

Jogé Nijhof

Voorzitter
Stuur een mail

Margreeth Bruins

Penningmeester
Stuur een mail

Gerdien Wassink

Secretaris
Stuur een mail

Bestel onze kalender

en steun Stichting Over@Leven

De kalender ‘Over Leven’ is een initiatief van het bestuur van Stichting Over@Leven. Deze kalender geeft jou elke week een positieve opsteker mee – leuk om even bij stil te staan in ons altijd hectische leven.

De editie voor 2024 is alweer de 20e editie die uitkomt. De opbrengst van deze kalender komt geheel ten goede aan Stichting Over@Leven. Bekijk hier een preview van de kalender!

Bestel hier de kalender van 2024 Bestel kalender
Als het leven
je laat struikelen,
maak er dan een
salto van

Deze website is een initiatief van Stichting Over@Leven

De informatie op deze pagina is gebaseerd op het delen van ervaringen en bestaat enkel uit tips. De inhoud van deze site is geen medisch of therapeutisch advies. Bij lichamelijke of psychische klachten raden we je aan advies te vragen aan een gekwalificeerd arts of therapeut.

Wij bieden jou belangrijke tips

Wij ondersteunen jou waar mogelijk

Wij volgen alle ontwikkelingen